בן גוריון 2, רמת גן מגדלי בסר 1

מזונות ילדים




במסגרת הליך הגירושין, נדרשים בני הזוג לדון בסוגיות מורכבות הנוגעות לחייהם האישיים, הכלכליים וגם כאלה שיש להם השפעה ישירה לעתיד ילדיהם. אחת הסוגיות הללו היא סוגיית המזונות.

מהם מזונות?

דמי מזונות הם תשלומים המחושבים על ידי בית המשפט, ומחייבים את האדם לשלם לבני משפחתו את הוצאות מחייתם. תשלומי מזונות לילדים הם סוג המזונות הרווח ביותר, המושת במקרה בו ההורים נפרדים, אך יש גם מזונות אישה – המוענקים לה לכל אורך הנישואין וגם בתהליך הגירושין, טרם מתן הגט.


זקוקים לייצוג משפטי שיוביל לתוצאה הטובה ביותר עבורכם? הניסיון שלי עומד לרשותכם!


מזונות ילדים

מהות הפסיקה

חיוב מזונות לילדים נקבע על פי דיני המשפט העברי. על פי הדין הדתי, חיוב המזונות מוטל על האב בהתאם לגיל הילדים, מצבו הכלכלי של האב, מצבה של האם וכן סוג המשמורת עליה הוחלט בהליך הגירושין (מלאה או חלקית).


תשלום בהתאם לגיל

עד גיל 6 נחשבים המזונות "מזונות חובה" אותם האב חייב לשלם, ללא תלות במצבו הכלכלי. לעומתם, בין הגילאים 6-15 משתנה חובתו של האב וכעת הוא משלם מזונות "מדין צדקה" – חובתו האבסולוטית נוגעת מעתה ואילך רק על הוצאות מהותיות לגידול הילד (מזון, כלכלה, חינוך וכדומה) וגם האם נושאת בעול. כשהילד גדל, עד גיל 18, אופי המזונות משתנה בהתאם ליכולת ההשתכרות של האב, האם ורמת החיים של הילד. במהלך השירות הצבאי או הלאומי, לעומת זאת, יעמוד שיעור המזונות על כשליש מהסכום המקורי שנפסק.


בית דין או בית משפט?

מזונות ילדים יכולים לדון בשתי הערכאות – בבית הדין ובבית המשפט. למרות זאת, יש שוני בפסיקה בין שתיהן. בעוד שבבית המשפט מתהווה מגמה המעניקה משמורת משותפת להורים (כך שעול המזונות לא ייפול על האב), בבית הדין הרבני הפסיקה הזו לא מקובלת – וגובה המזונות נקבע בהתאם לפרמטרים אחרים.


הבחירה בערכאה הכדאית ביותר וניהול התהליך הרגיש עשויה להיות קריטית – ובדיוק לשם כך אני כאן. הכשרתי כעורך דין וכטוען רבני מאפשרת לי להוביל את הזוג לבחירות הנכונות ביותר עבורו!


מזונות אישה

מהות הפסיקה

על פי סעיף 2 לחוק דיני המשפחה, אדם חייב במזונות בין זוגו על פי הוראות הדין האישי. זאת אומרת שעל פי ההלכה, על הבעל מוטלת חובה לפרנס את אשתו כל זמן שהם נשואים – גם אם הם מצויים בעיצומו של הליך גירושין.


תשלומי המזונות

חובתו של הבעל היא להעניק לזוגתו את כל צרכיה החומריים, באותה הרמה לה הייתה רגילה לאורך נישואיהם. על אף שחובה זו קיימת גם בהליך הגירושין, היא ניתנת לביטול בתנאים מסוימים (כגון: במקרים בהן אישה מורדת, עוזבת את הבית ללא עילה מוצדקת, במקרה של בגידה ועוד).


תשלומי מזונות לאישה לאחר הגירושין – הייתכן?

כשבני הזוג מחליטים להתגרש, הם מנתקים את חובותיהם האישיות והכלכליות זה כלפי זה – אך לא תמיד. לעתים נקבע בהסכם הגירושין חובת תשלום מזונות לאישה ללא הגבלת זמן או לתקופה מוגבלת – בהתאם למצבה הכלכלי, לדוגמה.

בנוסף, בני הזוג יכולים להחליט, במסגרת הסכם ממון הנערך קודם לגירושין (בחלוקת הרכוש), על תשלומי מזונות המקובלים על שניהם – הממשיכים גם לאחר מתן הגט


כעורך דין המתמחה בדיני משפחה המשמש גם כטוען רבני – עומד לרשותי יתרון משמעותי המוביל את לקוחותיי לבחירה הנכונה ביותר עבורם. יחד נבחר את הערכאה המשפטית הנכונה ביותר עבורכם ונגיע לפסיקה האופטימלית!

על ייצוג משפטי לא מתפשרים! לפרטים נוספים ולקביעת פגישת ייעוץ חייגו: 03-3030234 

 

logo בניית אתרים